CĂSUȚA CU VITRALII

Contact


Telefon/Fax: +40 746 604755

Email: cristian@casuta-cu-vitralii.com

Strada: Nicolae Balcescu, 53, sc. B-C, ORAȘTIE

Program de lucru:

Locație


Cine suntem


CĂSUȚA CU VITRALII *** by Cristian Anghelescu *HandMade TIFFANY* ARTIZAN OGLINDA VITRATA

CINE SUNT? CRISTIAN FLORIN ANGHELESCU

Am făcut școala in București și deși am o educație tehnică, am crescut într-un mediu permanent influențat de frumosul cursurilor de pictură ale doamnei Eugenia Jelescu și de atmosfera cercului de pictură de la mansarda liceului din colțul Cismigiului. Superbele creații ale artiștilor antebelici văzute în casele prietenilor și a mea, lucrările din muzee, arhitectura clădirilor pe langă treceam, ușile și ferestrele din Cotroceni executate cu o desăvârșită atenție pentru detaliu, m-au marcat rând pe rând, fără ca, la acea vreme, să-mi dau seama.

După o lungă perioadă de activitate industrială, cu toată rutina pe care o implică, din cauză că resimțeam permanent dorința de a fi creativ, de a trăi într-un ambient mai colorat decât griul și bejul cotidian, am conștientizat necesitatea de a mă detașa de tot ce înseamnă produs de serie și a mă apropia de zona în care esteticul este principalul rezultat al muncii mele. Această schimbare s-a produs în momentul în care mi-am dorit pentru mine primele vitralii, când am constatat că prin vitralii pot să-mi realizez atât dorința de a participa la înfrumusețarea vieții de zi cu zi, a mea și a celorlalți, cât și să folosesc în același timp experiența tehnică acumulată în timp.

După ce am studiat diferitele metode de obținere a sticlei decorative pentru uși și ferestre, am ajuns la concluzia că metoda TIFFANY este cea care mi se potrivește cel mai bine. Aceasta pentru că sticla colorată în masă, obținută de multe ori prin procedee semiindustriale, îti dă senzația, atunci când lucrezi cu ea, că este vie, schimbându-și strălucirea de fiecare data când lumina o atinge din alt unghi. Lumina, acel factor care ne influențează atât de mult calitatea vieții, este cea care determină o veșnică schimbare a cromaticii lucrării finale astfel încât un vitraliu, deși același pe timp de o viață, este altul cu fiecare moment.

Atunci când, constrâns de tematici impuse și în multe cazuri limitat de preț, am căutat posibilitatea de a mă exprima liber am descoperit că asociind piese de sticlă cu altele de oglindă pot avea rezultatele care-mi reflectă dorințele, am devenit definitiv dependent de această meserie. Oglinzile mele, deși direct influențate de stările mele periodic schimbătoare, exprimă cu toate nostalgia vremurilor în care Calea Victoriei era animată de doamne cu rochii elegante si umbreluțe cu dantele însoțite de domni cu joben si lavalieră.

Produse


  • VITRALII
  • OGLINZI
  • ÎNRĂMĂRI
  • DECORAȚIUNI
  • LĂMPI