CONACUL ARCHIA Deva pentru boieri contemporani

Contact


Telefon: +40 254 223033 | +40 735 886130

Email: rezervari@conacularchia.ro

Strada: ZĂVOI, DEVA – HD

Program de lucru:

Locație


Cine suntem


De la rădăcini la vârf. Conacul Archia e un tablou. Strânge culori şi texturi de la mai bine de trei generaţii. Virginia, Sorin, Horia și bunicii!

Conacul Archia, pentru #boieriContemporani, este proiectul nostru de suflet!

Am construit concentric.Mereu am vrut mic dar ieşea de fiecare dată mare! În 1994-1995 cumpăram un teren la Archia. Nici măcar nu ştiam unde este. Am trecut o dată şi mi-am spus ca pentru sine: sigur nu o să mă mai duc prea des. Apoi, a fost ca în viaţă. Unei case i-a fost trebuincios un suflet. Vila de peste râu şi calul Larava. Mândru şi frumos. Lui i-am făcut un manej. Manejul a ieşit prea mare şi a tras după sine alţi cai. Alte planuri. Alte viziuni.

Strângeam mobila intuitiv incă de la inceputul anilor 90, dar fără un plan precis. Acum mă uit în jur şi ştiu exact de unde am luat pendula din restaurant sau vitrina de lângă bar. Îmi plăceau obiectele, mă provocau să le pun în valoare, să le citesc istoria şi să le scot la iveală frumuseţea ascunsă. Alta decât cea iniţială.

Conacul Archia, primul concept. Am schimbat karma locului

Aşa a început viaţa conacului. Când am pus piciorul în şantierul de la parter am avut o revelaţie! Imens era. 10 camere, bibliotecă, sală de conferinţe. Dar cine suntem noi şi de ce facem asta? Cine ar veni vreodată la Archia?

Camerele cu blazon, locul boierului contemporan

Cei care sunt ca noi. Care caută. Care sunt inspiraţi de dealuri cu gene de soare sau de florile de câmp din buza verii. Am făcut următorul pas. Planurile. Camerele conceptuale. Cu blazon. Mi-am dorit să iasă perfecte. În detaliu. În desene, marmura din băi, oglinzi sau ergonomie. Confirmările însă au venit mult mai târziu. Când noi ne-am mutat de tot la Archia. Când am trecut de încrâncenarea celui care construieşte. Când am înţeles lecţia. Când locul ne-a atras. Camera macilor, a florilor de câmp, a cailor şi a echitaţiei, a florilor de soare şi a frunzelor, a levănţicăi şi a hulubăriei, a vânătoarei şi a specificului românesc, a iazului şi a păpădiei. Blazon din natură.

Mansarda, spiritul boierului contemporan!

Conacul a crescut organic. Ne-a tras lângă el. Involuntar, noi l-am construit asemenea spaţiului ce îl inconjoară. Florile, copacii, întreg universul vegetal şi animal de la Archia l-am adus în atmosfera din camerele personalizate. Am muncit precum bunicii noştri la parter, am planificat precum generaţia noastră la etajul întâi şi am improvizat precum generaţia lui Horia, pentru mansardă. Sunt brazi la intrare iar în beci avem gemuri făcute de bunica. Chinezării – magiun de prune cu nuci, dulceaţă de măceşe. Estetic şi util. Marmura din băi are inflexiunile copacilor, culorile florilor de câmp, violetul provensal sau nuanţele texturate ale pufului de porumbel.

Domeniul, extensia boierului contemporan!

Domeniul a ajuns la 10 hectare. Manejul, grajdurile, piscina, pavilioanele pentru nunţi, şpaiţul, wifi, parcare inclusă. Cu deschidere spre orice loc frumos din Transilvania.

Conacul Archia se află la 3 kilometri de centrul orașului Deva, (mai exact la 5 min de mers cu mașina)

Conacul are 17 camere tematice și 2 căsuțe pe domeniu care pot acomoda 38 de persoane.

Domeniul conacului are 10ha, centru de echitație si 3 pavilioane de evenimente.

Virginia Szabo, la dispoziţia dumneavoastră.

Produse


  • EVENIMENTE
  • RESTAURANT
  • PISCINA
  • ECHITATIE
  • TENIS CLUB (Deva)
  • EXCURSII

Galerie


Video