POPASUL VERDE

Contact


Telefon: +40 743 373282 | +40 756 373387

Email: info@popasulverde.ro

Strada: Str. Valea Borcutului, nr 4D, SANGEORZ-BĂI

Program de lucru:

Locație


Cine suntem


Cum a apărut Popasul Verde

Casa „Popasul Verde” este construit integral din materiale naturale, ecologice şi reciclate, majoritatea procurate local, cu foarte puţine excepţii impuse de legislaţia românească în domeniul construcţiilor, cum ar fi betonul folosit la fundaţie. Cu toate acestea, cantitatea de beton a fost redusă semnificativ prin adăugarea pietrei. Structura de rezistenţă a casei este realizată din lemn, iar zidurile exterioare din baloţi de paie cu grosimea de aproximativ 50 cm, la care se adaugă zone (în special la îmbinarea pereţilor) unde s-a folosit cob.

Acoperişul Popasul Verde

Acoperişul este de tip „înverzit”, format dintr-un sistem care permite creşterea vegetaţiei fără a fi nevoie de o întreţinere intensivă. Acest lucru este posibil prin folosirea unor anumite tipuri de plante rezistente la condiţii de climă extreme, în cazul de faţă fiind vorba de plante suculente sau sedum-uri. Un astfel de acoperiş, cum a fost folosit la construcţia Popasului Verde din Sângeorz-Băi, oferă o foarte bună izolare termică a casei pe lângă faptul că înlocuieşte suprafaţa de vegetaţie înlăturată de amprenta casei la sol.

O casă specială

O serie întreagă de elemente decorative, cum ar fi nişe în pereţi, trepte, dar mai ales baia şi porţiuni din bucătărie sunt si vor mai fi finisate cu tadelakt, tencuiala de cob sau de var, piese din case vechi tradiționale din zona Sângeorzului care s-au dărâmat, cum ar fi acoperișul « creț » sau bârnele vechi de susținere.

Relaxare continuă

Popasul este ideal pentru a fi locuit de către două familii pe perioade mai lungi sau mai scurte, atât pe timpul verii cât şi pe timpul iernii, cu un consum minim de energie datorat proprietăţilor termoizolante excepţionale ale pereţilor şi acoperişului verde. Suprafaţa relativ mare a acoperişului permite folosirea acestuia ca o terasă, unde va fi o măsuţă pentru două persoane. Se poate urca pe acoperiş printr-un geam de acces din interior.

Produse


Popasul Verde vă pune toată casa la dispoziție cu toate utilitățile pentru crearea unui eveniment, workshop sau party.

Facilități camere

Popasul Verde Cabana dispune de toate facilitățile moderne necesare unui sejur plăcut. Acestea au fost integrate echilibrat în arhitectura casei.

Nu lipsesc:

Amplasament foarte bun, puțin izolat pe deal și ușor accesibil și aproape de restaurante, supermarketuri, parc, bază de tratament a stațiunii Sângeorz-Băi, izvoare de ape minerale (5-10 minute pe jos)
Atmosfera caldă și sănătoasă datorita pereților de baloti de paie acoperiți cu tencuială de cob . O combinație între atmosfera tradițională locală la parter și una still Vintage la etaj .
Șemineu și sobă cu lemne
Broșuri cu informații practice din oraș și împrejurimi și câteva trasee turistice
Acces separat în fiecare cameră
Bucatărie echipată cu toate utilitățile
Baie specială tencuită cu tadelakt și pietre de râu și dus cu apă caldă.
Ustensile pentru grătar și prepararea mâncării afară în grădină
Loc pentru foc de tabără în grădină
Terasă mare cu șezlong și hamac pentru o relaxare totală.
Acoperiș verde cu vedere superbă spre dealuri și munți.
Conexiune de internet WIFI Radio
Acces la boxe pentru conexiune la laptot sau GSM
Loc de parcare privat
Loc de joacă pentru copii
Piscină rotundă de dimensiune 4 m și 85 cm adâncime amplasată în grădină în are liber doar în timpul verii ( Iunie – Septembrie)
Grădină privată
Loc de campare